Actualitate

Germania va oferi drone militare Republicii Moldova

Drone pentru Republica Moldova
Sursa video: TVR MOLDOVA

Germania va oferi Armatei Republicii Moldova drone şi alte echipamente militare moderne. Aflat la Chișinău, ministrul Apărării de la Berlin a discutat cu omologul său despre perspectivele cooperării bilaterale, precum și despre situația de securitate din regiune. Ministrul german a avut o întrevedere şi cu ministrul Apărării din România, Vasile Dîncu.

Ministrul german al Apărării a anunțat că parteneriatul cu Republica Moldova în domeniul militar va fi intensificat. CHRISTINE LAMBRECHT, ministrul Apărării, Republica Federală Germania: "Avem o cooperare foarte bună în diferite domenii şi în instruire, pe care o vom intensifica, dar şi în cazul echipamentului militar. Nu voi spune un secret, este vorba despre achiziţionarea dronelor şi altor echipamente. Dar pentru că acum suntem în consiliere cu experţii, nu pot să vă dau mai multe detalii. Noi suntem de partea Moldovei, sunteţi mai mult decât un partener pentru noi."

Detaliile dotării militare vor fi discutate săptămâna viitoare.

ANATOLIE NOSATÎI, ministrul Apărării, Republica Moldova: "Ne dorim să consolidăm relațiile noastre de colaborare prin noi proiecte de interes comun direcționate spre transformarea armatei naționale într-o instituție modernă, bine echipată și dotată, capabilă să-și îndeplinească misiunea de apărare a suveranității și independenței teritoriale în contextul în care Moldova se confruntă acum cu provocări."

Și ministrul Apărării din România. Vasile Dîncu, a făcut astăzi o vizită la Chișinău.

VASILE DÎNCU, ministrul Apărării, România: "Sperăm în utilizarea unui capital uman instruit în România, pentru a moderniza structurile Armatei R. Moldova, în conformitate cu obiectivele pe care dvs vi le-aţi propus. Am evidenţiat în aceasta intalnire importanţa instruirii în comun, pentru creşterea interoperabilitatii intre trupele noastre" Vizitele miniştrilor Apărării au fost efectuate la o zi după ce președintele Putin a decis anexarea la Rusia a patru regiuni ucrainene, iar Ucraina a depus cerere de aderare la NATO în regim de urgenţă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter