Economic

Peste 60 de antreprenori din Republica Moldova şi-au prezentat produsele la București

Peste 60 de antreprenori din Republica Moldova şi-au prezentat produsele la București

Peste 60 de antreprenori din Republica Moldova şi-au prezentat produsele la București la un important eveniment de stabilire a relaţiilor comerciale. Timp de două zile, oameni de afaceri basarabeni şi români au făcut schimb de experiență și au încheiat şi contracte de colaborare.

În perioada 23 şi 28 noiembrie, antreprenorii din Republica Moldova au prezentat la București mobilă, vinuri sau produse alimentare.

ANASTASIA UNGUREANU şef Direcţie, Agenţia de Investiţii a Republicii Moldova: Companii care îşi doresc să intre pe piaţa din România, să aibă reţele de distribuţii, să se întâlnească cu parteneri din România. De la primele ore au fost încheiate trei contracte."

VALERIAN SCUTELNIC reprezentant vinărie Republica Moldova: Vinurile din Republica Moldova, în proporţie de 80% sunt exportate. Piaţa din ROmânia rămâne a fi piaţa nr.1 de export a vinurilor îmbuteliate."

CRISTINA NEGURA reprezentant producător Republica Moldova: Am avut multe întâlniri de success. Urmează să continuăm negocierile şi colaborările. Deja avem ceva schiţat şi contractat."

În cadrul întâlnirilor de afaceri, antreprenorii din România au avut ocazia să ia contact cu diverse companii producătoare și exportatoare din Republica Moldova.

CONSTANTIN VIERU preşedinte Camera Bilaterală Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România: Este un eveniment, menit să pună faţă în faţă, cumpărătorul cu producătorul, a companiilor internaţionale, pentru a sari peste tot ce înseamnă birocraţie. Ne-am axat pe companii de vin, fructe, impact mai puternic în RM ca şi producţie şi cereri mai mari în RO. Încercăm să-I ducem în zona în care să meargă direct la succes."

ANDREI CRIGAN preşedinte Camera Bilaterală Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România: Suntem, în aceste zile aici, pentru întâlniri şi identificare intereselor pentru partenerii din România. Discutăm despre proiecte comune, România fiind o platformă foarte bună dar şi un hub pe care putem concentra produsele din Republica Moldova şi RO."

Evenimentul a fost organizat de Agenția de Investiții din Republica Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România, alături de consorțiul Gateway & Partners și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, cu sprijinul Proiectului Băncii Mondiale de Competitivitate a IMM-lor.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter