Extern

Șeful Pentagonului și Serghei Șoigu au discutat la telefon pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina

post-img
Lloyd Ausin și Serghei Șoigu
Sursa foto: CNN

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a discutat cu Serghei Șoigu, vineri, pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina, în februarie, relatează Reuters. În cadrul conversației, Austin i-a cerut lui Șoigu un armistițiu imediat în Ucraina.

Austin a încercat de mai multe ori să inițieze un  dialog cu ministrul rus de când a început invazia, însă oficialii  americani spun că Kremlinul nu a părut interesat să răspundă, scrie Digi24.

Secretarul  american a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicații, a  spus purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby.

Un  oficial american a declarat, sub condiția anonimatului, că apelul  telefonic între Austin și Șoigu a durat aproximativ o oră, nu a rezolvat  vreo problemă specifică și nici nu a dus la vreo schimbare directă de  abordare a rușilor în ce privește războiul de agresiune pe care îl duc  împotriva Ucrainei.

Tonul dialogului între  oficialii american și rus a fost descris drept „profestionist”. Agenția  rusă TASS a precizat, de asemenea, că apelul a fost „inițiat de partea  americană” și că au fost discutate „probleme de securitate  internațională, inclusiv situația din Ucraina”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter