Actualitate

La Bulboaca, s-a finalizat exercițiul internațional combinat “Scutul de Foc/Rapid Trident-2023”

post-img
Exerciţiul combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023”

Astăzi, la Centrul de instruire al Armatei Naționale a avut loc Ziua Distinșilor Vizitatori, organizată în cadrul fazei finale a exerciţiului multinaţional „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023”.

La poligonul militar au fost prezenți ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, secretarul Departamentului siguranță publică a statului Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii (SUA), Eddie M. Buffaloe, comandantul Gărzii Naționale a statului Carolina de Nord, general-maior Marvin T. Hunt. La fel, la activitate au participat  ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon și ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Eveniment


Evenimentul a cuprins un briefing de informare, acțiuni ale trupelor implicate, precum și executarea tragerilor din armamentul de infanterie și artilerie, cum ar fi din obuzierul M-30, tunul obuzier D-20.

Exerciţiul combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023” se desfășoară în perioada 10-22 septembrie curent și are ca obiectiv perfecționarea abilităților subunităţilor participante și creşterea nivelului de interoperabilitate între armatele ţărilor partenere într-un cadru multinaţional.

Exerciţiul combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023”


„Scutul de Foc/Rapid Trident 2023” face parte din Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.

Totodată, Ministerul Apărării informează că, în contextul finalizării exercițiului „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023”, tehnica militară urmează să se întoarcă din centrele de instruire la locurile de dislocare permanentă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter