În a doua ediție, echipa a ajuns în mica Toscană a Moldovei, un teritoriu delimitat pentru producerea vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP) Codru.
Igor Rusu, un apreciat interpret de muzică populară a participat la cules struguri și la o procedură numită „scufundatul căciulii”. Iar proprietarul cramei, Arcadie Foșnea a explicat specificul vinurilor minerale produse la Mircești, a terroir-ului, a tehnologiei de vinificație, bazată pe unele experiențe din practica germană.
Totodată, au fost prezentate și alte locuri frumoase din această zonă, dar şi niște bucate specifice regiunii: Gustarea Haiducului, Cocoșel de deal cu mujdei și Prune umplute cu nuci, fierte în vin.
WINE TRIPS la TVR Moldova – o nouă emisiune dedicată turismului oeno-gastronomic în grila de toamnă: duminică, la ora 17:00. Prezentator – Mihaela Rudenco.
Emisiune bilunară de promovare a vinului, gastronomiei şi turismului local. Protagoniștii edițiilor sunt producători autohtoni. Poveștile despre vinuri sunt îmbinate cu cele despre bucate, ce includ rețete tradiționale - toate însoțite de discuții informative/într-o manieră lejeră. Emisiunea scoate în evidență potențialul turistic al Republicii Moldova.