Sport

Dacia Buiucani a urcat pe locul șase în clasamentul Superligii, după victoria obținută împotriva echipei FC Florești

Dacia Buiucani a urcat pe locul șase în clasamentul Superligii, după victoria obținută împotriva echipei FC Florești

Dacia Buiucani a obținut trei puncte importante în penultima etapă a sezonului regulat din Superliga Republicii Moldova. Gruparea din Chișinău s-a impus în confruntarea cu FC Florești și a urcat pe locul șase în clasament, ultima poziție ce oferă biletul de calificare în faza secundă a campionatului intern.

Deși s-a văzut condusă în minutul 14 de FC Florești, care a profitat de penalty-ul transformat de Eugeniu Rebenja, Dacia Buiucani a egalat rapid prin Antonii Josan.

În scurt timp, formația din Chișinău a mai înscris o dată și, astfel, a preluat conducerea pe tabela de scor. Valentin Rebeja a marcat de la distanță, iar echipa pregătită de Viorel Frunză și-a adjudecat prima victorie în campionat de la sfârșitul lunii august.

VIOREL FRUNZĂ, antrenor, Dacia Buiucani: „Suntem bucuroși că am obținut cele trei puncte, chiar dacă am început meciul prost. Am luat un penalty dintr-o fază simplă, dar mă bucur că băieții au trecut peste acest moment și au întors rezultatul."

După acest rezultat, Dacia Buiucani a urcat pe a șasea poziție din Superliga Republicii Moldova, în timp ce FC Florești este cu un loc mai jos în clasament.

Pentru a se califica în faza secundă a campionatului, echipa din Chișinău trebuie să obțină cel puțin o remiză în ultima etapă a sezonului regulat, dacă gruparea din nordul țării va câştiga. Iar în cazul în care FC Florești va suferi eșec, Dacia Buiucani va merge în play-off, indiferent de rezultatul obținut în ultimul duel din acest an.

Pe trei decembrie, Zimbru Chișinău va primi vizita clubului Dacia Buiucani, iar Milsami Orhei va merge la cei de la FC Florești.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter