Actualitate

Tinerii ortodocşi din Republica Moldova şi România au sărbătorit, la Chişinău, 30 de ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Basarabiei

Tinerii ortodocşi
Sursa video: TVR MOLDOVA

Tinerii ortodocşi din Republica Moldova şi România au sărbătorit, la Chişinău, 30 de ani de la reînfiinţarea Mitropoliei Basarabiei, parte a Patriarhiei Române. Evenimentul a fost o ocazie bună pentru credincioşii de pe ambele maluri ale Prutului să lege prietenii durabile şi să pună la cale proiecte comune.

Împlinirea a 30 de ani de reactivarea Mitropoliei Basarabiei a fost un prilej bun pentru tineri de pe ambele maluri ale Prutului, care poartă în suflet credinţa strămoşească, să îşi dea întâlnire la Chişinău.  

Evenimentul a început cu Te-Deum după care Părintele Mitropolit Petru a adresat un mesaj credincioşilor.

Tinerii au pornit, apoi, într-un marş pe străzile Chişinăului. Cu tricolorul în mâini, ascultând cântece patriotice, credincioşii au mers la monumentul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, unde au depus flori.

Reprezentanţii Mitropoliei spun că se vor mai organiza astfel de întâlniri, ateliere comune de lucru dar şi tabere pentru tineri de pe ambele maluri ale Prutului.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter