Sport

La Chişinău a fost lansat un proiect de promovare şi susţinere a sportului naţional, numit „DRUMUL SPRE PARIS. HAI, MOLDOVA!”

La Chişinău a fost lansat un proiect de promovare şi susţinere a sportului naţional, numit „DRUMUL SPRE PARIS. HAI, MOLDOVA!”

Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi rapizi, iar sportivii basarabeni, alături de antrenori, muncesc din greu pentru a obţine rezultate excelente la marele eveniment sportiv. Astăzi, la Chişinău, a fost lansat un proiect de promovare şi susţinere a sportului naţional, numit "DRUMUL SPRE PARIS. HAI, MOLDOVA!".

ZFR

Potrivit organizatorilor, în cadrul proiectului "Hai, Moldova. Drumul spre Paris" vor fi organizate, săptămânal, conferinţe de presă, cu sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris, antrenori şi reprezentanţii federaţiilor sportive. Primii invitaţi au fost sportivii Victor Ciobanu, Valentin Petic şi antrenorul Mihail Cucu.

MIHAIL CUCU, antrenor lotul naţional de lupte greco-romane: „Atunci când este pregătire, este şi rezultat. Mai ales că în ultimele cantonamente şi în ultimele competiţii am avut şi maseur şi medic care la noi în echipă nu au fost niciodată. Sperăm să mergem înainte să mergem la Jocurile Olimpice de la Paris şi să aducem un rezultat foarte bun.”

Luptătorul Victor Ciobanu şi-a asigurat biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris după ce a ajuns în finala turneului preolimpic de la Baku. Acesta va lupta în data de 5 şi 6 august la Paris. Va fi a doua olimpiadă pentru sportivul basarabean.

VICTOR CIOBANU, sportiv calificat la JO, lupte greco-romane: „Experienţa din trecut de la Tokyo a fost o experienţă interesantă, multe am învăţat, multe am analizat, la multe am atras atenţia, la ce trebuie de lucrat, cum trebuie de lucrat. Oricum noi avem nevoie de staff, de antrenori şi nu doar unul să fie cu noi, dar să fie doi antrenori, să fie maseuri, să fie reabilitolog.”

Iar luptătorul Valentin Petic s-a calificat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. El a obținut patru victorii la turneul de la Istanbul şi va intra în ring în pe 7 şi 8 august.

ZFR

VALENTIN PETIC, sportiv calificat la JO, lupte greco-romane: „Cu gândul la medalie, desigur. Participarea tot contează, tot e ceva frumos, dar noi nu ne oprim aici, noi suntem doar cu gândul la medalie. Începând cu luna ianuarie noi am fost practic doar în pregătiri. Am avut cantonamente înafara ţării în Croaţia, România şi multe alte ţări. Rezultatele s-au văzut la aceste turnee de calificare.”

În prezent, Republica Moldova are 14 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. Olimpiada se va desfășura în perioada 26 iulie – 11 august și va fi difuzată, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter