Extern

Rușii au atacat Zaporojie cu rachete, un spital a fost distrus. Ministrul de Externe britanic, în vizită la Kiev, pentru a reafirma sprijinul faţă de Ucraina

post-img
Rusia a lansat mai multe lovituri asupra orașului Zaporojie
Sursa foto: profimedia images

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, s-a întâlnit la Kiev cu conducerea ucraineană şi a promis sprijinul Regatului Unit atât timp cât este nevoie pentru a învinge Rusia, scrie The Guardian citat de digi24.ro.

În prima sa vizită în Ucraina de la numirea în funcţie, Cleverly a prezentat un pachet de sprijin care include bani pentru reconstrucţia şcolilor, ambulanţe, pentru victimele violenţei sexuale şi pentru vânzările de cereale pe cele mai sărace pieţe din lume, precum Sudanul şi Yemenul.

Cu Kievul sub bombardament constant, vizita sa, care urmează unei călătorii în capitala Ucrainei a lui Rishi Sunak sâmbătă, s-a desfăşurat cu un nivel ridicat de securitate. Noua conducere conservatoare este dornică să-l asigure pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, că plecarea lui Boris Johnson nu va duce la scăderea nivelurilor de sprijin moral, militar şi financiar britanic.

„Pe măsură ce se apropie iarna, Rusia continuă să încerce să învingă determinarea ucraineană prin atacurile sale brutale asupra civililor, spitalelor şi infrastructurii energetice. Rusia va eşua (...) Sprijinul nostru va continua atât timp cât este nevoie pentru ca această ţară remarcabilă să se redreseze”, a afirmat oficialul britanic. El a subliniat că cea mai mare parte a finanţării pentru infrastructură va merge către zonele nou eliberate din sudul Ucrainei, cum ar fi Herson. Bombardamente la Zaporojie

Rusia a atacat cu rachete periferia orașului Zaporojie în noaptea de joi spre vineri, potrivit guvernatorului regional, citat de The Guardian. Un spital a fost avariat în urma bombardamentului, dar nu au fost victime.

Oleksandr Starukh a scris pe Telegram: Inamicul a atacat din nou periferia Zaporojie. De data aceasta, rachetele au lovit lângă un spital. Din fericire, nu au fost răniți oameni, dar clădirea a fost avariată. Zeci de geamuri au fost sparte.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter