Recomandări

Obiectiv Comun: Expertiza tehnică a clădirilor

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR

Siguranţa este un aspect fundamental al calităţii clădirilor. După ce în anul 2022 Guvernul Republicii Moldova a aprobat noi modificări la Regulamentul privind expertiza tehnică în construcții, la început de 2023 se desfășoară în premieră o expertiză tehnică a clădirilor în toată ţara, iar construcțiile cu o rezistență la cutremure mai mică de 40% urmează să fie demolate. Regulile care ar trebui să reprezinte un fundament solid în procesul de construcție, pașaportizarea antiseismică a clădirilor şi programele de monitorizare şi controlul calității sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: PAVEL GABA - preşedinte Asociaţia Patronală a Constructorilor; VALERIU IVANOV - vicedirector Agenţia Supraveghere Tehnică; GHEORGHE CROITORU - şef direcţie Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Construcţii INCERCOM; DRAGOŞ MARCU - expert tehnic în structuri de rezistenţă pentru construcţii PSC. Moderator - Elena Guțu, reporter - Anișoara Crețu, producător - Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter