Actualitate

Libera circulație și posturile ilegale instalate în Zona de Securitate, discutate la ședința CUC

post-img
regiunea transnistreană a R. Moldova
Sursa foto: zdg.md

În cadrul reuniunii de lucru a Comisiei Unificate de Control (CUC), desfășurate la 6 octombrie curent în orașul Bender, subiectul principal a fost identificarea soluțiilor care să asigure remedierea problemei posturilor instalate abuziv în Zona de Securitate.

Asemenea posturi au fost fixate inclusiv de Misiunea OSCE care a efectuat pe  perioada lunii septembrie curent 32 de deplasări de monitorizare în  perimetrul Zonei de Securitate.

„Astfel,  reprezentanții Misiunii OSCE au confirmat prezența personalului înarmat  subordonat Tiraspolului, blocurilor de beton, sacilor cu nisip la  intrările/ieșirile din preajma localităților, în orașul Bender au  observat posturi mobile ale structurilor de forță transnistrene, la fel  cu personal înarmat. Adițional, au fost depistate module pentru  personalul posturilor în teritoriul localităților Gâsca și  Proteagailovca”, precizează Biroul politici de reintegrare printr-un comunicat de presă.

Pe  durata discuțiilor, fiecare parte și-a prezentat propunerile pentru  proiectul deciziei care, însă, nu a fost aprobată din lipsă de consens. Comisia se va întruni din nou săptămâna următoare.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter