Cultură

Stagiunea din acest an a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti se încheie în această seară

Stagiunea din acest an a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti se încheie în această seară

Stagiunea din acest an a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti se încheie în această seară. În scurt timp, pe scena teatrului "Mihai Eminescu" din Chişinău vor urca actorii Teatrului Naţional din Craiova, în piesa "Radio", de Eric Bogosian. Timp de aproape două săptămâni de reuniune, sălile teatrelor din Republica Moldova au fost arhipline de spectatori dornici să fie parte a acestui important eveniment cultural român.

Timp de aproape două săptămâni, sălile teatrelor din Republica Moldova au fost pline cu spectatori dornici să participe la un important eveniment cultural. Piesa de aseară de la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" a fost "Bolta Cerească", de Lucy Kirkwood.

ANA CIONTA actriţă, Teatrul "I.L. Caragiale", Bucureşti: „O poveste puternică, despre femei. Dorim să empatizeze spectatorii cu aceste femei. Dorim să fie prinşi pe firul poveştii, în poveste şi să aibă surpriza deznodământului."

MARIUS RIZEA actor, Teatrul "I.L. Caragiale", Bucureşti: „E un spectacol care, într-adevăr, are multă emoţie. Eu vin la Chişinău a cincea sau a şasea oară cu un spectacol de teatru iar întâlnirea cu publicul de la Chişinău a fost întotdeauna la cele mai înalte cote, un public iubitor şi cunoscător de teatru."

MIHAI CALOTĂ actor, Teatrul "I.L. Caragiale", Bucureşti: „E un festival bun ne face plăcere că suntem aici şi, publicul e întotdeauna cald şi primitor şi asta ne bucură şi pe noi."

Publicul a fost încântat de prestaţia actorilor români pe scenele teatrelor din Republica Moldova.

PETRU HADÂRCĂ directorul Teatrului Naţional "Mihai Eminescu", Chişinău: „A fost un maraton de vis, o emoţie care ne-a ţinut în suspans de la început. Acest proiect de suflet pe care i-am dat continuitate şi un vis care a devenit normalitate, a început acum zece ani. Şi s-a încununat acum, pe parcurs, într-o horă a unirii a teatrelor naţionale româneşti."

Pentru al treilea an consecutiv  Reuniunea Teatrelor Naționale Românești la Chișinău se bucură de privilegiul Înaltului Patronaj al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter