Actualitate

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber. Reacția premierului Dorin Recean

post-img
Ambasada SUA în R. Moldova

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte.

Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. 

Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a declarat  Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat anunțul Guvernului SUA privind sancțiunile împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Șor de a submina procesele electorale din țara noastră în interesele Kremlinului.

„Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri.

Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a transmis Dorin Recean pe Telegram

author-img_1

Cristian Sava

Reporter