De mâine, elevii intră în vacanța de iarnă și vor avea 15 zile libere pentru distracție și odihnă. Autoritățile le recomandă părinților să nu își lase copiii nesupravegheați și să fie vigilenți. Accesul la zone periculoase, cum ar fi șantierele de construcție sau bălțile cu apă, pot fi pericole pentru cei mici.
Vacanța de iarnă este mult așteptată.
„La munte vreau să patinez și să învăț să patinez bine. Vreau să mă dau cu sania, să merg la restaurant și să mă odihnesc”.
„Vreau să citesc o carte pentru limba română, să îmbunătăţesc lectura şi la matematică puţin să repet.”
„Noi suntem acasă cu copilul mic şi sunt mereu cu ei. Dar, permanent le spun să nu deschidă la străini, la foc să nu umble, la plita de gaz, la geamuri.”
„Avem noroc cu bunicii. O săptămână vor fi la bunici, în care vor face teme, după care plecăm în vacanță. Facem jumătate teme, jumătate lectură și, desigur, un pic de TV, pentru că nu e posibil să nu simtă și ei vacanța”.
În perioada vacanței, vor fi deschise cele 13 centre de creație gratuite din Chișinău. Sunt înscriși peste 14.000 de copii, care vor fi monitorizați de 433 de cadre didactice. De asemenea, în această perioadă, grădinițele vor funcționa conform programului obișnuit.
ANDREI PAVALOI șef adjunct, Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport: „În afara zilelor declarate libere, respectiv 25 decembrie, 1 ianuarie, 7 și 8 ianuarie, în ajunul sărbătorilor programul va fi redus cu una sau două ore”.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cei mai expuși la pericole sunt copiii de până în clasa a cincea.
LILIANA PUŞCAŞU purtător de cuvânt, IGSU: „Aflarea în preajma bazinelor acvatice presupune un risc pentru copii de aceia trebuie să fim foarte atenţi să nu le permitem să meargă în astfel de zone. Un alt risc sunt şi materialele pirotehnice pentru că copii sunt foarte interesaţi de focurile de artificii”.
Elevii se vor întoarce la școală pe 8 ianuarie, după Crăciunul pe stil vechi.