Social

Mai mulţi locuitori din Durleşti se plâng de condițiile oferite de transportul public

Transport public la Durlești
Sursa video: TVR MOLDOVA

Mai mulţi locuitori din Durleşti se plâng de condițiile oferite de transportul public. Este aglomerat și circulă și rar iar timpii de așteptare în stații sunt mari. Autorităţile cunosc problema şi promit că vor găsi o soluție.

Dimineață era multă lume în stațiile din Durlești. Mulți localnici au preferat să meargă pe jos au cu taxiul.

„Aici mai circulă, dar în deal aproape deloc. Acolo la 35 nu ai cu ce te merge în deal. 11 merge rar şi ca să te deplasezi la serviciu este foarte greu.

-Cât timp sunteţi nevoiţi să aşteptaţi ca să mergeţi la serviciu? - Şi 40 de minute şi o oră depinde.”

„Da, desigur. Iată acum vin de la Policlinică şi în deal m-am dus cu taxiul pentru că nu ştii cum să ajungi acolo în deal.”

„Este foarte greu în cealaltă parte mai circulă cât de cât, până la Flacăra mai ajungi şi de acolo deja te deplasezi cu alt transport prin ora. Dar aici este greu.

-Care sunt cele mai complicate rute, care circulă mai rar? -Ele toate vin rar la noi. Nu vin des.”

„Singura soluţie pare a fi suplimentarea numărului de autobuze şi troleibuze.”

MIHAIL ENACHI viceprimar, Durleşti: „Avem şi sesizările şi plângerile din partea omenilor în privinţa transportului public din localitate. În ultima jumătate din an am pus accent sporit pe problema respectivă. Am avut cîteva şedinţe la Direcţia Transport. S-a reyolvat problema cu Durleşti 2 unde nu era transport deloc. A fost lansată o rută nouă, numărul 33 care circulă şi asigură cu trasnport locatarii din zonă.”

Autoritățile susțin că problema s-a acutizat şi din cauza numărului tot mai mare de pasageri, care practic s-a dublat.

VITALIE MIHALACHE şef Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie:„Ceea ce ţine de deplasarea în direcţia inversă în yona Durleşti vreau să bă comunic că oraşul Durleşti are o amplasare nu prea reuşită pentru transportul electric. Mai ales că în yona respectivă trasnportul electric circulă în zone unde nu avem linii de contact, iar capacitatea transportului electric pentru a ridica acel acces cu declevitate majorată ce excede limita de declevitate pe care se pot deplasa troleibuyele clar că nu putem pune troleibuzele pe sens invers.”

În present, în Durleşti, circulă cinci troleibuze pe ruta 34, şi tot atâtea autobuze pe ruta 11.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter