Actualitate

Delegație a Poliției de Frontieră a R. Moldova, într-o vizită de lucru în Lituania

post-img
Delegație Poliția de Frontieră

O delegație a Poliției de Frontieră s-a aflat, pe parcursul săptămânii curente, într-o vizită de lucru în Lituania. Activitatea a fost organizată în conformitate cu prevederile Planului de cooperare între Serviciul Grăniceresc de Stat al Lituaniei și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova în domeniul controlului frontierei de stat.

În marja vizitei a avut loc întrevederea bilaterală a angajaților din structurile de specialitate, unde au fost puse în discuție o diversitate de subiecte referitoare la misiunile de control și supraveghere a frontierei, provocări și realizări frontaliere.

De asemenea, au fost trecute în revistă informări generale despre activitatea autorității de frontieră lituaniene și structura organizatorică, inclusiv prezentate echipamentele din dotare și destinația acestora în misiunile de serviciu.

Conform agendei de lucru, delegația Poliției de Frontieră a vizitat mai multe subdiviziuni ale autorității de frontieră lituaniene (PTF Kena, PTF Lavoriškės, PTF Medininkai la stația de frontieră Padvarionys din districtul de frontieră Vilnius). A fost un prilej pentru realizarea schimbului de experiențe și preluarea celor mai bune practici europene în aplicarea eficientă a sistemului de supraveghere și control al frontierei de stat.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter