Actualitate

Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană

post-img
UE-R. Moldova

La Summit-ul de astăzi al Consiliului European, șefii de state și de guverne ale statelor membre ale UE au decis să acorde Republicii Moldova și Ucrainei statut de țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut pe Twitter de președintele României, Klaus Iohannis, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Ley și președintele Consiliului European, Charles Michel.

 

Klaus Iohannis


 „Am căzut de acord. Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat  Ucrainei si R. Moldova. Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE. Viitorul nostru este împreună”, a menționat președintele Consiliului European, Charles Michel.

Charles Michel

 

Ursula von der Leyen

Documentul aprobat astăzi de consiliu prevede la punctul 11 ca șefii de state și de guverne acceptă acordarea statutului de stat candidat pentru Republica Moldova și Ucraina.

Doc


Precizăm că tot astăzi, Parlamentul European a votat rezoluția în  sprijinul acordării Ucrainei și Republicii Moldova a statutului de state  candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană

 Au fost acordate 529 voturi pentru Republica Moldova și Ucraina în Parlamentul European.

Republica Moldova a depus Cererea de aderare la UE la  3 martie 2022.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter