Politic

MAEIE, respinge acuzațiile Moscovei care „își face griji” de libertatea presei din R. Moldova

post-img
Afirmații Moscova
Sursa foto: ZdG.md

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene respinge alegațiile formulate prin declarațiile directorului adjunct al Departamentului de Informații și Presă al Ministerului de Externe de la Moscova, Ivan Neceaev, care se referă la „pretinsa degradare a libertății presei” din R. Moldova.

„Această afirmație nu corespunde cu evaluările obiective și în conformitate cu standardele europene și internaționale formulate de prestigioase organizații de monitorizare a libertății presei, precum și organizațiile internaționale la care R. Moldova este parte,” se arată în comunicatul MAEIE.

Totodată, MAEIE a reiterat că în ultimul an, Republica Moldova a avansat în Indicele libertății presei și în lupta contra propagandei. 

„Autoritățile vor continua eforturile susținute pentru a contribui la informarea corectă și la construirea unei societăți civile și a unei mass-media independente de orice interese, fiind esențiale pentru funcționarea democratică în conformitate cu aspirațiile noastre de aderare la Uniunea Europeană,” se mai arată în comunicat.

Oficialul rus a făcut aceste afirmații după ce Consiliul Audiovizualului a amendat patru posturi de televiziune din Republica Moldova.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter