Politic

Europarlamentarul Victor Negrescu: În Republica Moldova riscul este ca problemele să vină din interior, de aceea trebuie consolidată democrația și reziliența acestui stat

post-img
În Republica Moldova riscul este ca problemele să vină din interior, de aceea trebuie consolidată democrația și reziliența acestui stat
Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European, a declarat că Republica Moldova are nevoie de ajutorul României și al Uniunii Europene, în primul rând din punct de vedere economic, iar riscurile de destabilizare vin din interior.

„Republica Moldova are nevoie de ajutorul nostru și al Uniunii Europene, în primul rând din punct de vedere economic. Investițiile românești, sprijinul pe zona de energie și fondurile europene sunt elemente centrale pentru asigurarea stabilității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova. De aceea, am solicitat prin amendamentele depuse la bugetul european să punem la dispoziția Republicii Moldova fondurile de pre-aderare atât de necesare în acest moment”, a declarat Victor Negrescu într-un interviu pentru PS News.

Oficialul dă asigurări că Bucureștiul și aliații săi vor sprijini Chișinăul și pe dimensiunea de securitate.

„Pe zona de securitate, România, împreună cu aliații săi internaționali din NATO și UE, asigură tot sprijinul necesar protejării Republicii Moldova și dezvoltării de capacități naționale de securitate și apărare, iar aceste eforturi vor fi intensificate în perioada următoare.  Cred însă, că în Republica Moldova riscul este ca problemele să vină din interior, de aceea trebuie consolidată democrația și reziliența acestui stat”, a adăugat europarlamentarul Victor Negrescu.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter