Sport

Zimbru Chișinău va juca mâine în finala Cupei Republicii Moldova

Zimbru Chișinău va juca mâine în finala Cupei Republicii Moldova

Zimbru Chișinău este la o victorie distanță de primul trofeu din 2014 încoace. Echipa pregătită de Lilian Popescu va juca mâine în finala Cupei Republicii Moldova, unde va întâlni noua campioană a țării, gruparea Petrocub Hâncești. Meciul se va juca pe terenul de acasă al galben-verzilor, așa că ultrașii vor garanta susținere maximă.

floare carpet

ȘTEFAN BURGHIU, căpitan, Zimbru Chișinău: "Este o finală mult așteptată, atât de noi, cât și de fanii noștri. O finală pentru care sper că noi suntem pregătiți."

LILIAN POPESCU, antrenor, Zimbru Chișinău: "Pentru noi este important să obținem primul trofeu după zece ani."

De șase ori câștigătoare a Cupei Republicii Moldova, Zimbru Chișinău nu a mai triumfat în acest turneu din 2014. De fapt, a fost ultimul an când echipa galben-verde și-a trecut un trofeu în palmares.

Adversara clubului antrenat de Lilian Popescu va fi Petrocub Hîncești, noua campioană a Republicii Moldova. În ultima etapă a Super Ligii, trupa lui Andrei Martin a înregistrat o victorie categorică în fața galben-verzilor, cu rezultatul final de 4 la 1.

LILIAN POPESCU, antrenor, Zimbru Chișinău: "Au cea mai bună echipă, cel mai bun antrenor, cea mai bună prestație. Este o echipă organizată. Este un sport imprevizibil și sper ca asta să se întâmple mâine."

ȘTEFAN BURGHIU, căpitan, Zimbru Chișinău: "Nu putem spune că nu suntem prieteni, dar odată ce ai intrat pe teren și jucăm împotriva lor, ei deveni dușmanii noștri. Putem promite că vom intra pe teren și vom face tot posibilul pentru a învinge și a aduce cupa acasă."

Finala Cupei Republicii Moldova, în care Petrocub Hîncești și Zimbru Chișinău vor juca cu trofeul pe masă, va începe mâine la ora 20.00. Indiferent de rezultatul acestui meci, campioana țării și-a asigurat prezența în preliminariile din Liga Campionilor. În schimb, galben-verzii vor lupta pentru șansa de a juca în faza calificărilor din Liga Europei. Dacă victoria nu va fi de partea lor, fotbaliștii antrenați de Lilian Popescu vor evolua în preliminariile din Liga Conferinței.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter