Recomandări

Obiectiv Comun. Recensământ 2024, exercițiu important pentru economie

post-img
Obiectiv Comun

Recensământul reprezintă elementul central al unui sistem statistic şi este un exercițiu de importanță pentru societatea unei țări. Acesta oferă date veridice care stau la baza deciziilor eficiente de ordin socio-economic pe termen mediu și lung. În Republica Moldova, Recensământul populației și locuințelor se desfăşoară în perioada 8 aprilie - 7 iulie 2024.

Acest exerciţiu  este o cercetare statistică de amploare, organizată o dată la 10 ani, şi are drept scop de a oferi informații de interes public despre populația rezidentă și locuințe pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, pentru argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri. 

Organizarea recensământului 2024, concluziile recensământului de probă de anul trecut și sprijinul financiar şi tehnic al UE în procesul recensământului sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: DORIN LOZOVANU - şef Direcţia recensăminte Biroul Naţional de Statistică şi analistul economic VEACESLAV IONIŢĂ.

Realizator - ELENA GUȚU.

 Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter