Actualitate

Premierul Natalia Gavrilița, la Forumul din Davos: „Avem o oportunitate istorică de aderare la UE”

post-img
Premierul Natalia Gavrilița
Sursa foto: Universul.net

Modalitatea de depășire a provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, dar și necesitatea de ajustare a politicii europene de vecinătate la noile realități a fost discutată, astăzi, în cadrul unui panel, la Forumul Economic din Davos.

În intervenția sa, prim-ministra Natalia Gavrilița a vorbit despre  faptul că Guvernul va depune toate eforturile necesare în direcția  accelerării procesului de integrare în Uniunea Europeană, pentru a nu  permite ca Republica Moldova să devină zonă gri a țărilor europene.     

 „Trebuie să folosim această oportunitate istorică, când toate  instituțiile statului sunt aliniate în aceeași direcție, cea a  libertății și democrației. Suntem determinați să continuăm agenda  noastră proeuropeană, pentru a nu rata șansa de a construi un stat cu  adevărat european, în numele viitoarelor generații”, a spus  prim-ministrul..      

Natalia Gavrilița a vorbit și despre procesele de reformare a  justiției, relansare a economiei și dezvoltare regională, lansate de  Guvern. Potrivit prim-ministrei, acțiunile autorităților sunt îndreptate  spre a grăbi procesul de integrare în Uniunea Europeană, respectând  voința cetățenilor.     

 „Avem o oportunitate istorică de aderare la lumea liberă și  democratică. Republica Moldova este hotărâtă să facă parte din Uniunea  Europeană. O asemenea perspectivă ne va aduce prosperitate și siguranță.  Pledez pentru o Europă primitoare, o Europă care va primi în familia sa  țările ce îi împărtășesc valorile. Republica Moldova este una dintre  ele”, a conchis Natalia Gavrilița.      

Viziunile privind procesul de integrare europeană a Republicii Moldova  și le-au expus Președintele Estoniei, Alar Karis, și ministrul de  Externe al Austriei, Alexander Schallenberg. La discuții a mai  participat și Irakli Garibashvili, prim-ministru al Georgiei.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter