Justiție

Primele declaraţii în faţa instanţei ale fostei polițiste care a urcat beată la volan şi a provocat un accident

reportaj video

Fosta poliţistă care a urcat băută la volan, a accidental mortal o tânără şi a rănit alte două persoane, în comuna Sângera, a făcut astăzi primele declaraţii în faţa instanţei. Tânăra şi-a recunoscut vinovăţia şi a declarat că regretă cele întâmplate. Apărarea ei a contestat prelungirea arestului preventiv, la Curtea de Apel.

La şedinţa de judecată de astăzi, magistraţii judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, au audiat părţile în proces. Fosta poliţistă şi-a recunoscut vina şi a răspuns la întrebările avocaţilor despre cum s-a produs tragedia. Şi de această dată, însă, a refuzat să facă declaraţii pentru presă.

OLESEA IVANOV avocatul victimei: „S-a examinat cererea de examinare a cauzei în procedură simplificată. Este un drept al inculpatei. Pe parcurs, în funcţie de declaraţiile pe care le-a depus astăzi şi în funcţie de studierea materialelor care sunt anexate, se va identifica dacă recunoaşte sincer sau nu recunoaşte.”

Audierea a durat aproximativ o oră şi jumătate, după care magistraţii au anunţat că vor continua examinarea probelor pe 7 februarie. Tot astăzi, cauza penală a fost preluată de Vadim Gribincea, după ce conducerea Procuraturii l-a înlăturat de la acest caz pe fostul acuzator, Vladimir Severin, în urma unor nereguli procedurale.

VADIM GRIBINCEA procurorul de caz: „Probele din faza urmării penale atestă cu dumneaiei a comis infracţiunea. Prin declaraţiile ei a comunicat cum a avut loc comiterea infracţiunii. În asemenea situaţii, pedeapsa se reduce cu o pătrime, adică din opt ani, se scade o pătrime şi pedeapsa maximă este de şase ani de zile.”

Pe 25 ianuarie, judecătorii au prelungit arestul preventiv pe numele învinuitei cu încă 30 de zile. Avocatul ei a contestat decizia la Curtea de Apel Chişinău, iar şedinţa de judecată va avea loc pe 1 februarie. Vă reamintim că, la sfârşitul lunii august 2023, poliţista de patrulare a urcat la volan în stare de ebrietate şi a provocat un grav accident. O tânără a decedat, iar alte două minore au fost rănite. Testele au arătat că alcoolemia şoferiţei era de aproape patru ori mai mare decât maximul permis de lege.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter