Politic

R. Moldova condamnă așa-numitele referendumuri organizate ilegal de Rusia în regiunile ocupate din Ucraina

post-img
MAEIE

Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional.

"Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. 

Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale și își reiterează sprijinul consecvent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Anterior, și Ministerul de Externe al României a declarat că nu recunoaște așa-zisele referendumuri organizate de separatiștii pro-ruși, pe care le consideră ilegale și ilegitime.

Referendumurile organizate de ruşi pentru anexarea a patru regiuni ucrainene la Rusia s-au încheiat, după cinci zile. Rezultatele, previzibile, sunt de aproape sută la sută în favoarea alipirii la Federaţia Rusă. În zilele următoare este previzibil că Vladimir Putin să formalizeze decizia de anexare a celor patru teritorii.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter