Cultură

O expoziţie cu lucrările pictorului basarabean, Vadim Creţu, a fost vernisată la Chişinău

O expoziţie cu lucrările pictorului basarabean, Vadim Creţu, a fost vernisată la Chişinău

O expoziţie cu lucrările pictorului basarabean, Vadim Creţu, a fost vernisată la Chişinău. Originar din Republica Moldova, Vadim Creţu s-a format la Bucureşti, unde a reuşit să se remarce în arta contemporană românească.

De trei decenii, pictorul basarabean Vadim Creţu face artă la Bucureşti. Zilele trecute, a ajuns la Chişinău, unde şi-a prezentat, în premieră, lucrările în cadrul expoziţiei "Grădini misterioase".

VADIM CREŢU, pictor: „Într-un final ajung la Chişinău, la mine acasă cu această expoziţie. Sunt onorat să expun într-un muzeu, în muzeul de artă.”

A absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti, fiind discipolul maestrului Ştefan Câlţia, un nume greu în arta românească. Expoziţia lui Vadim Creţu reuneşte 22 de lucrări de pictură inspirate din natură.

VADIM CREŢU, pictor: „Mă inspiră orice, un portret frumos, o floare frumoasă, un cer frumos, pentru că toate lucrurile astea construiesc lumea cu care noi respirăm.”

TUDOR ZBÂRNEA, director, Muzeul Naţional de Artă a Moldovei: „Este o clădire clădită cu fermitate, un artist care stăpâneşte un bogat arsenal de mijloace de expresie, cu aplecare spre marii artişti, în acest fel, are şi putere şi de a se detaşa.”

GHENADIE JALBĂ, artist: „Asta este o muncă masivă, autorul ştie ce face, cunoaşte istoria artelor, vine d ela maeştrii vechi şi prin impresionism.”

Expoziţia va putea fi admirată la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău până în 28 august.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter