Sport

20 de luptători din Republica Moldova vor concura la Campionatul Mondial din Serbia

20 de luptători din Republica Moldova vor concura la Campionatul Mondial din Serbia

20 de luptători din Republica Moldova vor concura la Campionatul Mondial, care începe mâine, în capitala Serbiei. Medaliile nu reprezintă obiectivul de bază al sportivilor, care sunt cu gândul doar la drepturile de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris

MAXIM SALCUȚAN, luptător: „Am avut parte de o pregătire foarte bună acasă, cu colegi din alte țări. Din acest motiv, putem spera la calificare."

De fapt, cei 20 de luptătorii din Republica Moldova se vor bate pentru dreptul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, iar cucerirea unei medalii va fi un bonus pentru ei. Sportivii trebuie să ajungă printre primii cinci în categoria lor de greutate pentru a-și asigura prezența la Olimpiadă.

RADU LEFTER, luptător: „Pentru mine este mai important să obțin calificarea. Este un vis pe care îl am din copilărie."

IRINA RÎNGACI, luptătoare: „Obiectivul este, desigur, să reușesc să biletul de calificare la Jocurile Olimpice. Vom vedea deja cum voi lupta și ce rezultat voi obține."

Opt sportivii se vor duela în stilul liber, iar șapte vor concura la greco-romane. 

Republica Moldova va fi reprezentată și de cinci fete, printre care este Anastasia Nichita, actuala deținătoare a titlului suprem, în categoria de până la 59 de kilograme.

Campionatul Mondial de Lupte începe mâine și se va încheia pe 24 septembrie, iar orașul Belgrad va fi gazda evenimentului de anvergură. Deocamdată, Republica Moldova are trei bilete de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. E vorba de arcașul Dan Olaru, canoistul Serghei Tarnovschi și tandemul format de Daniela Cociu și Maria Olărașu.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter