Justiție

Un tânăr, cercetat penal pentru escrocherie

post-img
cătușe
Sursa foto: imagine simbol

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Rîșcani, în urma acțiunilor desfășurate au reținut un individ suspectat de comiterea unei escrocherii. Acesta s-a prezentat cu o identitatea falsă și a dus în eroare o companie prestatoare de servicii de închirieri de trotinete electrice. Prejudiciul cauzat este de 5200 lei. Suspectul s-a dovedit a fi în vârstă de 27 de ani și este originar din r-nul Soroca.

El urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor prin inducerea în eroare și sub pretextul de a închiria o trotinetă electrică pentru un termen de 24 de ore, au încheiat un contract, oferind date false, după care bunul obținut l-a vândut unei persoane necunoscute cu prețul de 1500 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale, acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat penal pentru furt. Acesta este cercetat penal în stare de libertate iar conform legislației penale în vigoare riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 3 ani.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter