Politic

Siegfried Mureșan: Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al R. Moldova

post-img
Siegfried Mureșan

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, în sesiune plenară, în luna octombrie. Anunțul a fost făcut de către eurodeputatul român, Siegfried Mureșan.

Într-o postare pe pagina sa oficială, Mureșan a menționat că decizia a fost luată de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European.

„Grupul PPE din Parlamentul European a solicitat organizarea dezbaterii și adoptarea rezoluției despre Republica Moldova în urma unei inițiative venită din partea europarlamentarului Andrej Halicki - vicepreședinte al Delegației Parlamentului European la Adunarea Parlamentară „Euronest” - și din partea mea, ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova”, a scris europarlamentarul român.

„Aducem Republica Moldova din nou pe agenda noastră fiindcă vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului”, a punctat Mureșan.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter