Sci-Tech

Moldova Innovation Technology Park vă invită la cea de-a 5-a ediție a evenimentului SUM IT UP, ce evidențiază evoluția sectorului IT local și impactul acestuia asupra dezvoltării economice durabile

post-img
Moldova Innovation Technology Park

Suntem încântați să vă anunțăm despre cea de-a 5-a ediție a evenimentului SUM IT UP, organizat de Moldova Innovation Technology Park (MITP). Evenimentul va avea loc pe data de 1 Decembrie, ora 16:00, la Radisson Blu Leogrand Hotel din Chișinău.

MITP revine cu o prezentare a evoluției sale ca un catalizator al ecosistemului IT și tech din Republica Moldova. Vom explora multiplele dimensiuni ale MITP, de la impactul semnificativ asupra economiei naționale până la modul în care construim un ecosistem tehnologic durabil, unde puterea comunității nu este doar un concept, ci un mod de operare care susține progresul individual al antreprenorilor, angajaților și al întregului ecosistem tehnologic local.

În perioada 2018 - 2023, MITP a devenit o forță propulsivă în apariția a trei sferturi din companiile rezidente și la dublarea cifrei de afaceri în sectorul IT, consolidându-și poziția de contribuitor la PIB.

Poziționându-se pe locul 8 din 20 în contribuția PIB-ului, sectorulIT susține echilibrul economic național, iar prin aportul semnificativ la taxe și impozite,subliniază rolul său esențial în susținerea cheltuielilor sociale și a investițiilor publice.

Cu peste 20,000 de profesioniști, impactul asupra sectorului se resimte în crearea de locuri de muncă în domeniul tech.La SUM IT UP #5, se va parcurge perspectiva mai amplă a MITP - o platformă care îmbină puterea colectivă a comunității cu servicii de consultanță de top pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor IT.

În timp ce examinăm rezultatele remarcabile obținute în perioada 2018-2023, MITP nu se oprește aici, ci se extinde în Arena Globală a tehnologiei. Împreună, vom analiza cum MITP generează și promovează avansarea economică și antreprenorială, pregătind terenul pentru viitoarele provocări și oportunități la nivel global.

Vă invităm să vă alăturați audienței de lideri, experți și antreprenori în explorarea multidimensională a MITP-ului în extinderea impactului și progresului tehnologic.

Înregistrați-vă acum AICI și fiți parte a acestei retrospective importante! Evenimentul va putea fi urmărit Live pe pagina de Facebook MITP.

AGENDA

16:00 - 16:30 Înregistrarea participanților & networking

16:30 - 16:45 Cuvânt de salut

Dumitru Alaiba, Vice Prim ministru, Ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, Jeff Bryan, Șeful Misiunii USAID în Moldova (TBC) Natalia Donțu, Administrator MITP

16:45 - 17:00 MITP & Numbers

Echipa MITP, Transformarea IT-ului: Succesul în cifre, Elena Mutruc, Pentalog

17:00 - 17:20 MITP & Community Impact

Echipa MITP, Puterea comunității MITP - Valorificând expertiza colectivă pentru progresul industriei IT. Anton Perkin, CEO FusionWorks

17:20 - 17:35 MITP & Business Empowerment.

Echipa MITP, Creșterea antreprenoriatului IT prin acces la cunoștințe - Transformând expertiza în putere pentru afacerile IT Oleg Efrim, Avocat Partener BAA ”Efrim, Roșca și Asociații” Andrei Jizdan, Managing Partner “Jizdan & Partners” Alexandru Gozun, PwC Moldova Office Lead

17:35 - 17:50 MITP & Global Reach

Echipa MITP, Internaționalizarea afacerilor IT - Cum MITP conectează companiile IT la oportunitățile globale Emil Chichioi, Fondator & CEO Bloomcoding

17:50 - 18:00 MITP & Our Future

18:00 - 20:00 Digital wine & networking

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor