Politic

Vești bune pentru Republica Moldova. Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene

Aderare la UE
Sursa video: TVR MOLDOVA

Vești bune pentru Republica Moldova. Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene. Anunţul a fost făcut, acum câteva minute, de eurodeputatul român Siegfried Muresan

Decizia de accelerare a procesului de extindere a Uniunii Europene a fost aprobată de majoritatea eurodeputaţilor. Au fost 502 voturi pentru, 75 împotrivă și 61 abțineri.

EURODEPUTATUL ROMÂN SIEGFRIED MUREŞAN: "În rezoluția adoptată astăzi cerem accelerarea procesului de aderare pentru statele ce își demonstrează clar parcursul democratic și proeuropean, precum Republica Moldova. Solicităm, de asemenea, acordarea de sprijin tehnic suplimentar și acces la Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA III), dedicat special țărilor candidate la Uniunea Europeană. În pofida situației dificile din Republica Moldova, cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, autoritățile de la Chișinău reușesc să implementeze într-un ritm foarte bun recomandările Comisiei Europene din luna iunie privind acordarea statutului de stat candidat. Acest lucru demonstrează un angajament clar pentru parcursul european al țării."

Eurodeputatul român a mai precizat că Uniunea Europeană trebuie să ofere autorităților și cetățenilor Republicii Moldova și mai mult sprijin pentru realizarea următorilor pași în procesul de aderare la UE.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter