Cultură

O nouă ediție a Campaniei „#NeamPornit”: Cunoașteți obiective turistice nedescoperite, tradiții culturale și culinare deosebite și destinații de top

post-img
campania #NeamPornit
Sursa foto: ,,Invest Moldova

Agenția de Investiții ,,Invest Moldova” a dat startul oficial pentru etapa 3 a campaniei #NeamPornit 2022, în data de 28 iunie curent. Inițiativa a fost lansată în 2020, în contextul în care sectorul turismului fusese grav afectat de pandemie și actorii din industrie aveau nevoie ca niciodată de susținere. Pe de altă parte, locuitorii Republicii Moldova, care nu mai aveau posibilitatea să călătorească în afara țării așa cum erau obișnuiți, erau în căutare de destinații pe care să le viziteze în Republica Moldova. Astfel, campania a venit să promoveze obiectivele turistice mai puțin cunoscute și să încurajeze cetățenii să călătorească în ținutul natal. Conform Studiului național privind percepția cetățenilor Republicii Moldova față de turismul local realizat în cadrul campaniei din anul 2021, la 69% dintre cetățenii Republicii Moldova le place să viziteze locurile turistice din țară.

Vă așteaptă câteva luni în care vom continua să vă povestim despre experiențele autentice și obiectivele turistice din Republica Moldova cu îndemnul de a le cunoaște, susține și promova. Cu drag ne vom asuma rolul de a vă călăuzi printre cele mai interesante locații din Republica Moldova, unde veți trăi noi experiențe gastronomice, veți întâlni oameni extraordinari care au curajul să dezvolte turismul în Republica Moldova, și veți trăi experiențe de neuitat! Republica Moldova ne așteaptă cu brațele deschise, așa că, #NeamPornit la drum!

Cu siguranță, în Republica Moldova există multe locuri extraordinare pe care încă nu ați reușit să le descoperiți, iar pentru a afla care sunt aceste destinații, vă invităm să ne urmăriți și în acest an! Vom descoperi noi destinații: rezervații, monumente naturale, pensiuni turistice, localuri cu specific tradițional, muzee, ateliere, etc.

Astfel, vă îndemnăm să ne urmăriți pe rețelele sociale: facebook - https://www.facebook.com/neampornit și instagram - https://www.instagram.com/be_our_guest_moldova/. Pentru mai multe experiențe, vă îndemnăm să accesați - https://neampornit.map.md/  

Dacă aveți în localitatea dumneavoastră obiective turistice încă nedescoperite, tradiții culturale și culinare deosebite ce trebuie să le cunoască toată lumea sau evenimente de promovare a turismului local dar și a destinații de top puteți să ne invitați în ospeție pentru afla toată țara despre voi.

Totodată, Agenția de Investiții a inițiat campania de promovare a Rutei Meșteșugarilor lansată, în anul 2021, care este destinată promovării și valorificării potențialului a cca 20 de meșteri populari din țară, cu diferite îndeletniciri: cioplit în lemn, în metal, împletitul în lozie, costumul național etc, amplasați geografic în 14 localități din toate regiunile Republicii Moldova. 

campania #NeamPornit


Ruta Meșteșugarilor este disponibilă pentru acces și în format digital, fiind create 10 trasee turistice pe platforma Teleportravel - https://ruta-mestesugarilor.teleportravel.com/ro/#rec359385615 în lungime are 987 km. Pe această pagină puteți alege traseul după regiune, după meșter și după experiența pe care doriți să o obțineți. Pentru a planifica vizita dumneavoastră trebuie doar să contactați în prealabil toți meșterii incluși în traseul preselectat. (Datele de contact și informații despre meșteșugari la fel le găsiți în cadrul traseelor). 

Amintim că campania NeamPornit a fost lansată în anul 2020 de Agenția de Investiții, cu scopul de a susține și promova sectorul turism în Republica Moldova. 

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter