Actualitate

Radu Marian: Universitatea Agrară nu va fi lichidată! Sub noua reformă, va deveni o Facultate Agrară performantă la UTM

post-img
Radu Marian

„Studiile universitare nu vor dispărea și Universitatea Agrară nu va fi lichidată! Sub noua reformă, Universitatea Agrară va deveni o Facultate Agrară performantă la UTM - cu administrare mai bună, salarii mai mari pentru profesori/ cercetători, și studii mai bune”, a scris deputatul PAS Radu Marian, într-o postare pe Facebook, în care precizează că aduce clarificări față de informațiile eronate despre reforma universităților.

„Tinerii vor învăța cele mai moderne tehnologii, care îi vor face mai competitivi în business-ul agricol, dar și pe piața muncii.

Emoțiile  și simbolismele (gen "cum țară afară fără universitate agrară) trebuie scoase din dezbaterea despre  această reformă. Trebuie să discutăm despre rezultate. Și nu e secret pentru nimeni că agricultura în Moldova nu a dus-o cu adevărat bine niciodată de la independență încoace. Mult prea puțină productivitate și eficiență. Eu vreau sa aud de la contestatarii reformei cum anume menținerea status-quo-ului ajută la dezvoltarea domeniului.

Desigur, nu rezolvăm toată problema prin reorganizarea Universității Agrare, dar e un bun pas înainte. Viitorii agronomi trebuie învățați în spiritul unei noi abordări, mult mai moderne.

PS - Abia o treime din studenții de la Universitatea Agrară fac agronomie, restul fac drept, marketing etc”, a scris Radu Marian.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter