Actualitate

Autorităţile de la Chişinău actualizează lista recruţilor şi rezerviştilor din Republica Moldova

Lista rezerviștilor
Sursa video: TVR MOLDOVA

Autorităţile de la Chişinău actualizează lista recruţilor şi rezerviştilor din Republica Moldova. Agenţii economici şi instituţiile publice au primit scrisori prin care le este solicitat să prezinte informaţii despre cei care activează în subordinea lor. Totodată, a fost cerută şi o listă a resurselor tehnico-materiale din dotare, pentru a fi rechiziționate în caz de necesitate. Ministerul Apărării a comunicat că măsura este întreprinsă în conformitate cu prevederile legale.

Ministerul Apărării de la Chişinău dezminte informațiile apărute în mediul online legate de mobilizarea rezerviștilor.

ANATOLIE NOSATÎI, ministrul Apărării Republicii Moldova: „Actualmente  nu se discută despre mobilizarea în Republica Moldova. Am menţionat că  armata îşi desfăşoară  activitatea în conformitate cu planurile sale  stabilite încă anul trecut, fără a aduce o oarecare deranjare  cetăţenilor şi creare a unor posibilităţi de panică. Situaţia este  stabilă, este sub control. Monitorizăm situaţia din ţară, din regiune şi  vom îndeplini misiubnile pentru a face faţă la oricicare provocare.”

Luni, în presa rusă, a apărut informaţia falsă că președintele Maia  Sandu ar pregăti mobilizarea generală în Republica Moldova.  Propagandiștii ruși au distribuit știrea falsă pe un canal dubios de  Telegram. În mesaj se spunea că va fi deschisă o nouă linie de front  pentru armata rusă şi trupele române. 

Tot luni, pe un alt canal de  Telegram, a apărut o înregistrare falsă, în care Maia Sandu ar vorbi cu  premierul Ucrainei despre riscurile de securitate pentru Republica  Moldova şi despre o posibilă mobilizare. Administrația prezidențială  dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite preşedintelui şi  precizează că acestea nu corespund realității, fiind vorba de un trucaj  prin montare de sunet și imagini.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter