Actualitate

Curtea Constituțională dă aviz pozitiv organizării referendumului de aderare la UE. „Nu contravine prevederilor Legii Supreme”

post-img
Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a avizat pozitiv legea deputaților PAS privind organizarea referendumului de aderare la Uniunea Europeană, care ar urma să aibă loc pe 20 octombrie 2024.

Magistrații Curții Constituționale au iprecizat că nițiativa de revizuire a Constituției nu contravine prevederilor Legii Supreme și corespunde limitelor temporale de revizuire stabilite de legislație. 

De asemenea,  inițiativa respectivă nu depășește limitele materiale de revizuire a Constituției și, respectiv, poate fi prezentată Parlamentului spre examinare.

PAS s-au adresat la Curtea Constituțională cu propunerea privind inițierea plebiscitului privind integrarea europeană a R.Moldova. Parlamentarii au propus ca referendumul să aibă loc la data de 20 octombrie.

În cadrul referendumului, cetățenii ar urma să răspundă la întrebarea dacă „sunt pentru aderarea R.Moldova la Uniunea Europeană”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter