Extern

Cea mai tragică noapte pentru orașul Harkiv. Armata rusă a lansat zeci de rachete asupra oraşului şi a unei localităţi din apropiere

Atac asupra orașului Harkiv
Sursa video: TVR MOLDOVA

Autorităţile de la Kiev au anunţat că noaptea trecută a fost una dintre cele mai tragice pentru regiunea Harkiv din toată perioada războiului. Armata rusă a lansat zeci de rachete asupra oraşului Harkiv şi a unei localităţi din apropiere în urma cărora au murit cel puţin 11 civili şi alţi peste 30 au fost răniţi.

Şeful administrației regionale din Harkiv, Oleg Sinegubov, a anunţat că în timpul nopţii, rușii au lansat atacuri masive cu rachete. Aseară, în jurul orei 21:30, o rachetă rusă a lovit şi a distrus aproape complet o clădire rezidențială cu trei etaje. 7 persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite, între acestea fiind şi un copil de 11 ani.

Azi dimineaţă, la ora 4:30, alte 8 rachete au fost lansate din regiunea rusă Belgorod asupra unui alt caritier al oraşului Harkiv. Una dintre rachete a distrus parţia un cămin cu 4 etaje. Cel puţin doi civili au murit şi alţi 18, inclusiv 2 copii, au fost răniți.

"Doar trei ferestre au rămas întregi. Şi gata. Scările au căzut. Oamenii au început să-i ajute unii pe alţii. E posibil să fi rămas copiii cuiva acolo. La etajul 3 locuiau mulţi oameni în vârstă. Erau şi bunicuţe, şi bunci. Mijlocul clădirii s-a prăbuşit."

O altă rachetă a ruşilor a distrus Palatul Culturii din Harkiv "Zheleznodorozhnik" construit în urmă cu 90 de ani.

Tot azi dimineaţă, ruşii au lansat rachete asupra Krasnogradului, o localitate din apropierea oraşului Harkiv şi au distrus câteva clădiri rezidenţiale fiind uciși 2 oameni, iar un adult şi un copil de 12 ani au fost răniți. Consecințele finale ale bombardamentelor nu au fost încă stabilite.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelensky a numit atacurile de noaptea trecută asupra regiunii Harkiv "o lovitură josnică și cinică asupra civililor, care nu are nicio justificare și demonstrează neputința agresorului".

Oraşul Harkiv e situat la 40 de kilometri de frontiera cu Rusia şi de la începutul invaziei din 24 februarie este bombardat zilnic de armata rusă. Potrivit unui bilanţ al autorităţilor ucrainene sute de civili au fost ucişi de atunci în regiunea Harkiv.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter