De ce să fiu european?

Campania TVR MOLDOVA „De ce să fiu european”? Petru Hadârcă: Locul nostru este alături de lumea europeană, alături de România Mare

Campania TVR MOLDOVA „De ce să fiu european”? Petru Hadârcă: Locul nostru este alături de lumea europeană, alături de România Mare

Pentru directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, Petru Hadârcă, Uniunea Europeană înseamnă o lume civilizată, în care TREBUIE să fie şi Republica Moldova. Aşa a răspuns maestrul la întrebarea „De ce să fiu european?”, care este şi genericul campaniei TVR MOLDOVA, cu prilejul Zilei Europei.

PETRU HADÂRCĂ actor, regizor, director, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”: „Teatrul are nevoie de pace şi de libertate în creaţie. Considerăm că noi, actorii Teatrul Naţional „Mihai Eminescu", vrem să trăim într-un spaţiu european. Nu avem nevoie de un spaţiu pe care ni-l impune Kremlinul, haideţi să vedem ceea ce vine de la Moscova: violenţă, agresiune, modelul de dincolo de Nistru, acum în Ucraina.

Dacă răsfoim paginile trecutului, pentru românii din Basarabia acest lucru înseamnă foametea organizată în "41, "47, atunci când au murit peste 400 de mii de români basarabeni, asta înseamnă Gulagul, Siberia. De aceea considerăm imperios necesar aderarea la Uniunea Europeană pentru acest lucru înseamnă siguranţă, democraţie, libertate şi prosperitate. Cred că noi cei care vorbim o limbă europeană, locul nostru este alături de o lume civilizată, alături de lumea europeană, alături de fraţii noştri, alături de România Mare!"

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter