Social

Republica Moldova - în topul preferințelor călătorilor străini

Republica Moldova - în topul preferințelor călătorilor străini

Republica Moldova îi fascinează pe turiştii din întreaga lume şi este acum în topul preferințelor călătorilor străini. Ţara s-a clasat pe locul nouă la un prestigios concurs al celor mai reușite filme de prezentare pentru destinații turistice. Cele opt clipuri despre Republica Moldova au reuşit să impresioneze prin autenticitate, tradiţii şi locuri pitoreşti.

Este doar o secvenţă dintre cele opt clipuri care au cucerit călătorii din întreaga lume. Cu imagini ce ilustrează pensiunile primitoare, podgoriile pitorești şi patrimoniul cultural bogat, Republica Moldova s-a clasat pe locul nouă în cadrul concursului internaţional "Committee of Tourism Film Festivals", la categoria "People's Choice". În topul preferințelor apar destinaţii turistice renumite precum Portugalia, Peru, Cuba, Bosnia și Herțegovina, Mexic, Polonia, Croația și Spania.


PREFERINŢELOR CĂLĂTORILOR, CATEGORIA ,,PEOPLE'S CHOICE" 1 Portugalia 2 Peru 3 Cuba 4 Bosnia şi Herţegovina 5 Mexic 6 Portugalia 7 Polonia 8 Croaţia 9 Republica Moldova 10 Spania


În filmele publicitare, Republica Moldova este o ţară care îi captivează pe vizitatori cu vinuri şi bucate excepţionale, tradiții frumoase şi oameni gospodari.


Asociația Națională pentru Turism Receptor a susţinut participarea ţării la acest prestigios concurs.


ELENA STEPANOV director executiv, Asociația Națională pentru Turism: „De fapt este un consiliu al festivalurilor de film turistic, care s-au desfăşurat în nouă ţări. Deci nouă festivaluri internaţionale au plasat videourile despre Republica Moldova şi despre experienţele de la noi. Ceea ce a oferit posibilitatea de extindere a făimii noastre. Asta ne bucură foarte mult, pentru că asta ne oferă un plus de vizibilitate şi credibilitate pentru cei care doresc să viziteze Republica Moldova”.


Iniţiativa a fost susţinută de Ministerul Culturii şi de Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală. Anul trecut, Republica Moldova a fost vizitată de 4,7 milioane de străini, iar acest domeniu a generat 317 milioane de dolari. În 2023, numărul turiștilor a crescut cu 110% față de perioada ianuarie-iunie 2022.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter