Suntem în post, iar asta înseamnă că mulţi dintre noi aleg să se alimenteze specific. Cu toate astea, ceea ce găsim prin magazine nu-i mereu şi cel mai sănătos. Tocmai de asta, am discutat cu Elena Robu, fondatoarea Platformei „Ce Consum Eu”.
„Oamenii se întreabă dacă produsele de post sunt mai bune decât altele.
Din păcate, produsele de post sunt produse ultraprocesate, iar asta înseamnă că acolo au fost adăugate substanțe chimice, cum ar fi aditivii. Pentru produsele de post este important să fie o durată de păstrare mai lungă, adică se folosesc conservanți, și să fie gustoase, adică sunt folosiți aditivi de genul emulsifianților, agenților de textură sau arome. Printre acești aditivi sunt și unii nocivi”, spune Elena Robu.
Cei mai frecvenți aditivi care sunt nocivi, potrivit Elenei Robu sunt E471 - mono și digliceridele acizilor grași, monoglutamatul de sodiu E621 și benzoatul de sodiu E2011. „Iată la acești aditivi, și nu doar, trebuie să fiți atenți”.