Justiție

O femeie - condamnată pentru omor săvârșit într-un spital de psihiatrie din Bălți

post-img
O femeie - condamnată pentru omor săvârșit într-un spital de psihiatrie din Bălți

O femeie de 41 de ani a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru omorul unei paciente dintr-un spital de psihiatrie din Bălți.

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat după miezul nopții, la data de 10 septembrie, într-un spital de psihiatrie din Bălți. 

Femeia aflându-se în salonul unui spital de psihiatrie, din cauza unui conflict cu o pacientă de 39 de ani, profitând de starea de neputință a victimei, care se datora dizabilității, a încercat să o stranguleze cu o haină, după care, a sugrumat-o cu mâniile, iar pentru a-și duce intenția până la capăt, i-a pus o pernă pe fața victimei și s-a urcat pe ea, fapt ce a dus la decesul acesteia.

Învinuita și-a recunoscut vinovăția, prin urmare, cauza în privința acesteia a fost examinată în procedură simplificată.

În privința învinuitei a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv, care se va menține până la intrarea sentinței în vigoare.

Remarcăm că, potrivit raportului de expertiză judiciară psihiatrico-legală în condiții de staționar, expertul a concluzionat că la momentul comiterii infracțiunii, învinuita avea capacitatea de a-și da seama de caracterul acțiunilor sale și de a le conduce, deci a acționat cu discernământ.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter