Recomandări

Retrocedarea proprietăţilor Mitropoliei Basarabiei, în discuţii la Punctul pe Azi

post-img
Punctul pe AZi, Mădălin Necșuțu
Sursa foto: tvr

Mitropolia Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, va primi înapoi gratuit clădirea fostului Seminar Teologic din Chişinău. Anunțul a fost făcut de către președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, care a declarat că este o reparație istorică și morală față de nedreptatea făcută Mitropoliei Basarabiei, care a fost interzisă odată cu venirea sovieticilor la putere și căreia comuniștii i-au confiscat, naționalizat sau distrus toate proprietățile.

Pe de altă parte, directoarea Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei spune că statul va trebui să găsească alt loc pentru colecțiile speciale ale Bibliotecii Naționale, dacă va oferi clădirea Mitropoliei Basarabiei.

Despre aceasta va discuta jurnalistul Mădălin Necşuţu cu invitaţii săi: deputatul PAS, Virgil Pâslariuc, consilierul pe comunicare al Mitropoliei Basarabiei, Constantin Olariu, europarlamentarul român, Eugen Tomac și directoarea Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei.

Emisiunea poate fi urmărită live de la ora 19:00 pe TVR Moldova, pe pagina noastră de Facebook, dar și pe tvrmoldova.md.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter