Justiție

Şoferul care a lovit doi biciclişti lângă comuna Stăuceni, dintre care unul a murit, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Şoferul care a lovit doi biciclişti lângă comuna Stăuceni, dintre care unul a murit, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile

Şoferul care a lovit doi biciclişti lângă comuna Stăuceni, dintre care unul a murit, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată, astăzi, de magistraţii Judecătoriei Chişinău, cu sediul la Ciocana. Bărbatul a fost adus în faţa instanţei. El a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Până acum, şoferul a refuzat să colaboreze cu ancheta. Astăzi, el a fost însoţit de noul său avocat. Procurorul de caz spune că a solicitat arestul în condiţii de penitenciar deoarece există pericolul ca suspectul să se eschiveze de la urmărirea penală.

GHEORGHE BIVOL, procurorul de caz: „Până acum, dumnealui încă nu şi-a manifestat dorinţa de a conlucra cu organul de urmărire penală. Recunoaşte doar faptul că a comis accidentul rutier. Deja alte detalii urmează să le subliniez în cadrul audierii lui în calitate de învinuit suplimentar.”.

Acuzatorul mai spune că expertiza juridică va stabili condiţiile în care a avut loc accidentul - dacă şoferul circula cu viteză sau se uita în telefonul mobil, în momentul impactului. Procurorul de caz mai susţine că, în scurt timp, va expedia dosarul în judecată.

GHEORGHE BIVOL, procurorul de caz: „Organul penal analizează şi examinează probele materialelor acumulate în cadrul urmăririi penale. Sunt probe concludente, suficiente care demonstrează implicarea învinutului în comiterea infracţiunii încriminate”.

Pe numele şoferului a fost pornit un dosar penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei care a provocat decesul unei persoane.

 Bărbatul mai avea permisul suspendat din martie 2020, pentru că a urcat beat la volan. El riscă până la şapte ani de puşcărie cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. 

Amintim că în data de 21 februarie, doi bicicliști minori au fost loviţi de un automobil, în apropierea localității Stăuceni. După trei zile, unul dintre ei, campion naţional la ciclism, a decedat la spital. Cei doi se deplasau regulamentar şi erau echipaţi corespunzător.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter