Politic

Este oficial: Aeroportul Internaţional Chişinău nu poate fi privatizat

Este oficial: Aeroportul Internaţional Chişinău nu poate fi privatizat

Este oficial. Aeroportul Internaţional Chişinău nu poate fi privatizat. Legea, dar şi decretul semnat de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, au fost publicate astăzi, în Monitorul Oficial.

floare carpet

În conformitate cu legea, toate obiectele de infrastructură - pistele, platformele de îmbarcare şi de parcare a aeronavelor, inlusiv terenurile pe care sunt amplasate, trec în proprietatea statului. Iar Agenţia Proprietăţii Publice va trebui să soluţioneze problemele ce apar în procesul de desfăşurare a licitaţiilor pentru spaţiile cu destinaţie de alimentaţie publică.

Aeroportul Chișinău a revenit în gestiunea statului la sfârşitul luni martie 2023, după un lung șir de încălcări ale contractului de concesiune de către compania "Avia Invest". Firma a fost fondată cu 28 de zile înaintea tranzacției şi era controlată de fugarul Ilan Șor. Compania concesionară s-a angajat să investească aproape 250 de milioane de euro în modernizare, lucru ce nu s-a întâmplat.

Prin urmare, Agenția Proprietăți Publice a anunțat rezilierea contractului, motivând că "Avia Invest" nu a şi-a îndeplinit obligațiile contractuale.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter