Social

Oportunități pentru tineri: Târg de Cariere în Inginerie și Tehnologie, la Chișinău

Oportunități pentru tineri: Târg de Cariere în Inginerie și Tehnologie, la Chișinău

Tinerii pasionați de inginerie au avut ocazia să-și găsească un loc de muncă la Târgul de Cariere în Inginerie și Tehnologie. Peste 20 de companii naționale și internaționale și-au prezentat ofertele de joburi atât pentru profesioniștii cu experienţă, cât şi pentru începători, la cea de-a treia ediţie a Moldova Electronic Forum.

floare carpet

În cadrul târgului, tinerii au avut posibilitatea să discute direct cu reprezentanții companiilor din industria electronică. Alţii şi-au demonstrat abilităţile de asamblare a circuitelor integrate.

„Acum sunt student la UTM, ultimul an și aș dori să am o carieră ITpe viitor. - De ce IT? – Este o portunitate pentru viitor, sunt slariile destul de mari, ușor găsești de lucru. Sunt elev la Colegiul tehnic din Bălți și ni s-a propus dacă vrem să venit la această activitate. Mi s-a părut foarte interesant. Putem găsi un domeniu de activitate, un job mai mult. Eu învăt la rețele în calculatoare”.


RUSLAN CODUC  reprezentant companie: „Stimulăm persoanele care caută un loc de muncă să îmbrățișeze domeniul de electronică. Avem un chit care prezintă un ceas digital, care măsoară și temperatura. Ei trebuie să-l asambleze timp de 30 de minute”.  


floare carpet

Tinerii au avut mai ocazia să viziteze laboratoarele Universității Tehnice din campus şi să vadă cum se lucrează într-o companie internațională de design și proiectare industrială.


INA SCUTELNIC reprezentant companie: „Avem posturi vacante de inginer proiectat în cadrul biroului. S-au apropiat tineri, noi le vom mai face și o vizită ghidată, colegii le vor arăta condițiile de muncă,  metoda de proiectare. Noi dezvoltăm produsul din interior în masinile de clasa premium”.


GRIGORE EMILIANOV reprezentant companie străină: „Suntem o companie care ne ocupăm de proiectare piese plastic. Ne ocupăm de proiectare, producerea are loc în alte locații, în zona europeană”.


Târgul s-a desfășurat în cadrul celei de-a III ediții a Electronic Forum. Evenimentele au fost organizate de Asociația Companiilor din Industria Electronică din Moldova și Agenția de Investiții, cu sprijinul proiectului "Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova".


ELENA MAEVSCHI coordonator proiect, Asociația Companiilor din Industria Electronică: „În cadrul târgului de cariere am avut 20 de companii  care au venit să promoveze oferta investițională, oferta de muncă, specialitățile pentru că ne dorim ca copii, elevii să rămână în RM, să munceacsă în industrie sau industriile conexe industriei electronice. Companiile sunt în căutare de un spectru larg de larg de specialități cum ar fi operatori, profesiile care țin de mentenanță utilajului și profesiile inginerești”.


Industria electronică este una dintre cele mai promițătoare sectoarele industriale din R.Moldova, cu peste 210 companii și şase instituții de învățământ de profil.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter