Justiție

Peste 85 mii de țigări de contrabandă, au fost depistate camuflate într-un microbuz la frontieră

post-img
Peste 85 mii de țigări de contrabandă, au fost depistate camuflate într-un microbuz la frontieră

Serviciul Vamal informează despre deconspirarea intențiilor a doi cetățeni ai R. Moldova, care au încercat în mod fraudulos să treacă cu microbuzul „blindat” cu țigări de contrabandă, prin punctul de trecere a frontierei Cahul. Valoarea lotului de țigări pe piață este estimată la aproximativ 250 000 de lei.

ZFR

Potrivit Serviciului Vamal, în data de 24 iulie 2024, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Sprinter, la volanul căruia a fost identificat un cetățean al R. Moldova de 37 de ani, dar și un pasager basarabean în vârstă de 27 de ani. Acționând în baza informațiilor operative, vehiculul a fost direcționat pentru un control suplimentar efectuat de funcționarii vamali și polițiștii de frontieră.

Ca urmare a acestui control, echipa mixtă a descoperit 4280 pachete de țigări de diferite mărci comerciale, ascunse în spații special amenajate în tavanul microbuzului. Transportul ilegal de țigări era camuflat sub pretextul activității de transport de colete și transmisiuni neînsoțite.

Valoarea lotului de țigări pe piață este estimată la aproximativ 250 000 de lei.

Țigările au fost ridicate, iar microbuzul a fost indisponibilizat.

Ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, au inițiat o cauză penală pe faptul contrabandei cu mărfuri accizate, în care au fost reținuți pentru 72 de ore doi conaționali, aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, până la o hotărâre judecătorească finală. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter