Extern

Forţele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea. Explozii, în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol

post-img
Kerci

Forţele aeriene ruse au tras joi în ţinte din jurul oraşului Kerci din Crimeea, în pofida faptului că peninsula ucraineană este ocupată de Moscova din 2014, transmite dpa.

Oraşul-port Kerci este poarta de intrare către un pod de 18 kilometri ce leagă Crimeea de Rusia. Ucraina a consideră podul - construit în 2018 - drept ţintă legitimă în încercarea sa de a-i forţa pe ocupanţii ruşi să-i părăsească teritoriul ocupat, potrivit Agerpres.

"Nu există niciun pericol pentru oraş sau pod", a declarat pe Telegram Oleg Kriucikov, consilier al liderilor ruşi din Crimeea, fără a numi care a fost ţinta vizată.

Locuitorii din Kerci au spus pe reţelele de socializare că s-au auzit două explozii.

Rusia a ameninţat cu represalii masive în cazul unui atac asupra podului feroviar şi rutier.

Traficul pe pod se desfăşoară normal, au declarat autorităţile pentru agenţia rusă Tass.

Joi seara, cel puţin patru explozii s-au produs într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, în peninsula Crimeea, informează Reuters, care citează trei surse locale, potrivit Agerpres.

Separat, guvernatorul Sevastopolului a declarat că forţele ruse antiaeriene au doborât o dronă ucraineană. Guvernatorul Mihail Razvojaiev a scris pe Telegram că nu există daune.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter