Economic

Prețurile la carburanți încep să scadă. Cât va costa litrul de benzină și motorină în acest weekend

post-img
Prețurile la carburanți în R. Moldova
Sursa foto: TVR Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru acest weekend, 4, 5 și 6 ianuarie.

Pentru un litru de benzina, șoferii din R. Moldova vor scoate din buzunar 25 de lei și 57 de bani, cu 6 bani mai puțin, iar pentru un litru de motorină vor achita 24 de lei și 49 de bani, cu 23 de bani mai puțin.

Prețuri carburanți

„Comparativ cu luna precedentă, care s-a caracterizat prin majorări constante, luna februarie debutează cu o tendință de stabilizare a nivelului prețurilor la ambele tipuri de carburanți, benzină și motorină. În prezent, în baza ultimelor tendințe bursiere pe piețele internaționale, se observă o oprire a creșterii cotațiilor Platts, fapt care se reflectă direct în calculele de preț realizate zilnic de către Agenție”, menționează ANRE într-un comunicat de presă.

Potrivit metodologiei actuale de calcul, prețurile maximale la produsele petroliere stabilite de ANRE urmează tendința cotațiilor la bursele internaționale, care reprezintă principala componentă ce influențează zilnic nivelul acestora.

Începând cu septembrie 2021 ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter