Justiție

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, rămâne în funcţie. Moţiunea simplă depusă de deputaţii BCS, a picat

Moțiune împotriva ministrului Justiției
Sursa video: TVR MOLDOVA

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, rămâne în funcţie. Moţiunea simplă pe numele acestuia, depusă de deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, a picat, din lipsă de voturi. Opoziţia parlamentară l-a acuzat de imixtiune în justiţie, lucru respins de ministru, care crede însă că BSC i-a pus gând rău din cauza ultimelor evoluţii din dosarele de rezonanţă.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că moţiunea simplă depusă pe numele său nu are nici un temei juridic.

SERGIU LITVINENCO ministrul Justiţiei: „În mod normal, strict procedural această moțiune nici nu trebuia să ajungă să fie dezbătută pentru că nu e un document, dar o scamatorie. Spuneți în text că luna noiembrie a anului 2022 este una neagră în istoria ţării şi aveţi dreptate. Plahotniuc trimis în judecată, lui Şor i s-a luat aeroportul furat de la oameni, Andronache este în arest, Platon este investigat.”

Deputaţii opoziţiei au cerut demisia lui Litvinenco făcând trimitere la aşa-numitele conversaţii publicate pe un site dubios, după ce i-a fost spart contul de Telegram.

ALLA PILIPEȚCAIA deputat BCS: „Care dintre mesajele de pe rețelele sociale sunt adevărate? Acelea cu discuția cu Negruță despre deschiderea dosarului penal pe numele lui Igor Dodon sau discuțiile despre încetarea activității fostului procuror general, Stoianoglo?”

SERGIU LITVINENCO ministrul Justiţiei: „Este propagandă atunci când anumite lucruri adevărate le amesteci cu lucruri semi adevărate şi minciuni. Asta este dezinformare, manipulare, fake news şi propagandă. La propagandă vă pricepeți.”

GAIK VARTANIAN deputat BCS: „Dvs aţi spun că "eu presupun că organele au pornit dosarul." O întrebare simplă. V-aţi adresat la Procuratură? Da sau nu? Ați predat telefonul la expertiză? Da sau nu? Şi a treia întrebare. Credeți că la numirea în funcție a șefului la Procuratura Anticorupție e nevoie ca ministrul Justiției să treacă prin detectorul de minciuni? Mulțumesc. Trei întrebări. Da sau nu?”

SERGIU LITVINENCO ministrul Justiţiei: „Nu, Gaik. Hai că nu suntem aici la...”

IGOR GROSU președintele Parlamentului: „Aici nu esti la FSB, Gaik. Hai!”

SERGIU GRĂDINARU deputat PAS: „Vedem o adunătură de îndrugături, falsuri care au fost desprinse din acele fakeuri plasate în contul dvs. spart de comunicare. Acelaşi lucru l-am văzut la toţi care v-au oferit întrebări. Nici o întrebare pe conținut, pe politici. Toate nu au făcut decât să distribuie o serie de falsuri.”

ION BABICI deputat PAS: „De ce pierdem timpul, chestiuni de bulevard. Asta nu tine de ţară, viitor.”

Şi în luna octombrie a anului trecut, BCS a depus o moţiune simplă pe numele lui ministrului Justiţiei, care la fel nu a trecut.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter