Sport

Federația de Judo a Republicii Moldova a decis cine va merge la Jocurile Olimpice de la Paris

Federația de Judo a Republicii Moldova a decis cine va merge la Jocurile Olimpice de la Paris

După câteva săptămâni de incertitudine, Federația de Judo a Republicii Moldova a decis cine va merge la Jocurile Olimpice de la Paris. Petru Pelivan i-a cedat locul de participare lui Adil Osmanov, care va concura la Olimpiadă, alături de Mihail Latîșev și Denis Vieru.

ANDREI GOLBAN, președinte, Federația de Judo, Republica Moldova: "Este o decizie grea, dar s-a hotărât ca la Jocurile Olimpice va participa, totuși, Adil Osmanov."

VALERIU DUMINICĂ, antrenor: "Petru Pelivan și-a luat inima în dinți și a spus că niște cuvinte corecte, care reprezintă adevărul: "În 2023, eu am fost mai bun.", mă refer la Petru Pelivan, "În 2024, Adil Osmanov a fost mai bun și m-a depășit după punctaj.".

S-a decis ca Adil Osmanov să reprezinte Republica Moldova la Jocurile Olimpice, în limitele de 73 de kilograme, iar Petru Pelivan va rămâne acasă, deoarece într-o singură categorie nu pot concura doi sportivi de aceeași naționalitate.

PETRU PELIVAN, judocan: "Să-i bați pe toți! El e conștient că are o misiune, deoarece are şi o obligaţie. Are o responsabilitate mai mare decât ceilalți doi băieți. Asta e părerea mea."

ADIL OSMANOV, judocan: "Ambii eram gată să luptăm pentru medalie, dar acesta e sportul. Cel mai important este ca noi să rămânem în relații bune în afara sportului."

Pentru Adil Osmanov va fi prima prezență la Olimpiadă, la fel ca și pentru Mihail Latîșev, în vârstă de doar 20 de ani. În plus, judocanii vor participa și la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pentru 26 iulie.

MIHAIL LATÎȘEV, judocan: "Mereu mă uitam cu un deosebit respect la oamenii care au ajuns acolo. Din acest motiv, este o onoare pentru mine să văd totul pe viu."

Al treilea judocan care ne va reprezenta țara este Denis Vieru, lider mondial în categoria de 66 de kilograme. De asemenea, el a concurat și la Olimpiada de la Tokyo, unde a înregistrat, însă, doar o victorie.

VALERIU DUMINICĂ, antrenor: "Este clar că toți sportivi sunt gata să se bată pentru medalie, dar nu vreau să vorbesc, vă rog."

Până la plecarea în Franța, lotul de judo se va afla la Hîncești, unde băieții vor avea un cantonament de pregătire. Pe 28 iulie, Denis Vieru va lupta pentru medalie. O zi mai târziu, vor concura Adil Osmanov, urmat de Mihail Latîșev. Bătăliile celor trei sportivi vor putea fi urmărite la TVR MOLDOVA, care va difuza, în exclusivitate, Jocurile Olimpice de la Paris.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter