Actualitate

Republica Moldova a adoptat proceduri moderne de analiză a produselor vitivinicole

post-img
imagine simbol

În scopul adaptării sectorului vitivinicol la cerințele pieței globale, precum și în vederea garantării calității și siguranței produselor vitivinicole, Executivul a aprobat un proiect cu privire la metodele de analiză pentru determinarea caracteristicilor fizice și chimice ale produselor vitivinicole. Astfel, sunt abrogate reglementările tehnice învechite și se introduc proceduri actualizate.

„Sectorul vitivinicol al Republicii Moldova este recunoscut pe plan internațional pentru calitatea și diversitatea vinurilor sale. Totuși, necesită continuu îmbunătățiri în ceea ce privește standardele de producție și control. Prin adoptarea acestui document, reafirmăm angajamentul față de alinierea la cele mai înalte standarde internaționale”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea.

 

Implementarea hotărârii aduce multiple beneficii, inclusiv: creșterea calității și siguranței produselor vitivinicole oferite consumatorilor; consolidarea poziției vinurilor moldovenești pe piața internațională; sprijinirea producătorilor locali în aplicarea celor mai bune practici oenologice și asigurarea conformității cu standardele internaționale; utilizarea unor metode de analiză standardizate și recunoscute la nivel global.

 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter