Actualitate

Ministrul de Interne Ana Revenco, pentru Deutsche Welle: Presiunile asupra Republicii Moldova sunt în creştere

post-img
Ana Revenco

Ministra de Interne Ana Revenco, prezentă la Conferinţa de Securitate de la München, a enumerat pentru DW problemele cu care se confruntă Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina.

„Misiunea noului Guvern rămâne aceeaşi - să protejăm democraţia în Republica Moldova şi, de asemenea, să aducem o contribuţie la protejarea democraţiei în Europa, în lumea liberă. Dar presiunile asupra Republicii Moldova sunt în creştere!”, a declarat Ana Revenco în interviu.

Ministrul de Interne a precizat că Rusia sprijină războiul hibrid în Republica Moldova de aproape un an.

„Ştiţi, anul trecut, pe 24 februarie, când Rusia a demarat agresiunea militară în Ucraina, s-a întâmplat un lucru similar: toate ameninţările la adresa Republicii Moldova au luat amploare. Şi vedem acum toate elementele unui război neconvenţional, care supun guvernul unor presiuni foarte mari, secătuind bugetul şi distrăgându-ne atenţia de la agenda de dezvoltare, radicalizând societatea şi determinând o masivă destabilizare”, a spus Ana Revenco.

Oficialul de la Chișinău a mai precizat că toate acestea sunt menite să schimbe parcursul democratic al Chişinăului şi să aducă Rusia mai aproape de zonele în care sunt concentrate trupe ale NATO.

„Aceasta ar însemna ca Rusia să câştige acces la spaţiu aerian mai apropiat de trupele ruse masate în regiunea Transnistreană. Aceasta ar însemna pentru Rusia şi acces la Dunăre prin portul nostru”, a conchis Ana Revenco.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter